Sue Ellen in de rol van sexy Mrs. Robinson

In 1967 sierde haar in een panty gestoken been het affiche van de film The Graduate. Vanaf 1 oktober speelt de Amerikaanse actrice Linda Gray (60), vooral bekend als Sue Ellen uit de tv-serie Dallas, de rol van Mrs. Robinson in de Londense toneelversie van The Graduate. De rol krijgt veel media-aandacht vanwege een korte naaktscène.

Gray is de oudste actrice die de rol in het Gielgud Theater in het Londense Westend zal spelen, na eerdere vertolkingen door Kathleen Turner, Jerry Hall, Amanda Donohoe en Anne Archer. De oorspronkelijke Mrs. Robinson, de vrouw die de aanbidder (Dustin Hoffman) van haar dochter verleidt, werd in de film van Mike Nichols gespeeld door Anne Bancroft. Zij, en het gelijknamige lied van Simon & Garfunkel, hebben Mrs. Robinson onsterfelijk gemaakt.

Volgens Sacha Brooks, producente van het toneelstuk, passen de rollen waar Linda Gray bekend door werd uitstekend bij haar nieuwe rol. Naast haar rol als Sue Ellen, echtgenote van oliebaron J.R., speelde Gray in de tv-series Melrose Place, Models Inc. en Lovejoy, en in het toneelstuk De Vagina Monologen. Voordat ze actrice werd was Gray model, en werd haar been gebruikt voor het affiche.

The Graduate op toneel begon in april 2000, en heeft sindsdien bijna 30 miljoen gulden opgebracht. Op 3 september wordt de 600ste voorstelling gespeeld.