SOEPELE WERKTIJDEN

Naam: Dave Smit (26)

Studie: kunstacademie, audiovisuele vormgeving

Positie op de arbeidsmarkt: werkt sinds 1 augustus bij een regisseurs- en televisiemontagebedrijf in Hilversum

,,Eerder dit jaar liep ik bij dit bedrijf al stage. Mijn begeleider zei toen dat ik na mijn studie hier wel zou kunnen komen werken. Dat is leuk, maar je weet het nooit zeker. Hoe gaat het met het bedrijf? Hebben ze genoeg geld? Maar ik hoopte het wel want ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad tijdens mijn stage.

,,Het werk dat ik nu doe, sluit ook behoorlijk aan bij mijn studie. Ik ben op zoek naar de combinatie tussen audiovisueel, zeg maar oude media, en internet. Nu hou ik me weliswaar meer met de oude media bezig, maar dat trok me ook wel. Werken is totaal anders dan studeren. Tijdens je studie hou je je alleen bezig met de vraag of een idee kan of niet kan. Nu is iets téchnisch misschien wel haalbaar, maar gaat het te veel geld kosten. Zo heb ik ook mijn afstudeerproject gedaan: kijken of dat wat je verzint technisch haalbaar is. Ik heb uiteindelijk een interactieve webvideoadventure gemaakt. Mensen met een breedbandverbinding kunnen op www.remainer.com een spel spelen dat video, e-mail en sms combineert.

,,Na mijn afstuderen, eind juni, ben ik lekker een maandje vrij geweest en ben ik naar Amsterdam verhuisd. Tijdens mijn stage woonde ik nog in Rotterdam, maar dat werkte niet goed. Altijd volle treinen of files. Nu reis ik ook nog wel op en neer, maar Hilversum-Amsterdam gaat gemakkelijker. De werktijden zijn hier niet zo strak, dus je komt wel om de files heen.

,,Ik heb niet echt een soort droombaan voor ogen. Ik zou het bijvoorbeeld ook erg leuk vinden om regisseur te worden of zo. Maar daar ben ik nog lang niet. Eerst maar eens de techniek onder de knie krijgen. Daar ligt voor mij toch wel de echte uitdaging.''

    • En Renske Schriemer