Selectie Films

Spy Kids

Omdat regisseur Robert Rodriguez (From Dusk till Dawn) eens een film wilde maken waar zijn kinderen naar toe kunnen, bedacht hij een spionagefantasie in de trant van James Bond, waarin een jeugdige broer en zus niet alleen de wereld van de ondergang redden, maar ook hun beide ouders, spionnen in ruste. Wervelende montage, sterke humor en innemend amusement voor alle leeftijden. De originele versie is te prefereren boven de Nederlandse nasynchronisatie. In meer dan 20 theaters.

La Stanza Del Figlio

Geluk van een als gegoed gewoon gepresenteerd gezin in de Italiaanse stad Ancona wordt verstoord door de dood van de zoon. De emoties die dat oproept worden zo kaal mogelijk richting publiek geduwd. Warme én kille film van Italiaanse regisseur Nanno Moretti won in Cannes de Gouden Palm en wordt wel een tearjerker voor denkende mensen genoemd. In theaters. In meer dan 16 theaters.

Yi Yi

Drie uur durend mozaïek van Taiwanese regisseur Edward Yang over de levens van gewone mensen in Taipei werd in Cannes bekroond met de regieprijs. Vooral de blik van Yang, die zijn camera vaak door winkelruiten, ramen en half open deuren laat gluren en close-ups vermijdt, maakt Yi Yi (Chinees voor `individueel') tot een bijzondere ervaring. Amsterdam: Cinecenter. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Lux. Rotterdam: Lantaren/Venster.

En verder

Blackboards Amsterdam: Het Ketelhuis. Den Haag: Haags Filmhuis. Groningen: Poelestraat. Rotterdam: Lantaren/Venster; The Circle Amsterdam: Filmmuseum; The Goddess Of 1967 Gouda: Filmhuis Gouda; Crouching Tiger, Hidden Dragon Heerlen: Filmhuis De Spiegel. Nijmegen: Lux. Stadskanaal: Smoky. Winterswijk: Skopein; Le Goût Des Autres Maastricht: Lumière; Memento Amsterdam: Cinecenter. Eindhoven: Pathé Eindhoven. Leiden: Kijkhuis Leiden. Nijmegen: Cinemariënburg. Rotterdam: Cinerama. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver; Snatch Amersfoort: De Lieve Vrouw. Amsterdam: The Movies; Sous Le Sable Amsterdam: Cinecenter. Assen: De Kolk. Winschoten: Hollywood; Together Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Groningen: Poelestraat. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver. Veenendaal: Hofpleintheater; Una Giornata Particolare Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso.