Medaille atleet Looije, voetbalsters in finale

Polsstokhoogspringer Laurens Looije heeft bij de Universiade, de wereldspelen voor studenten in Peking, de bronzen medaille gewonnen. De atleet uit Zoetermeer bedwong een hoogte van 5 meter 60. Dat was een evenaring van zijn beste seizoensprestatie.

De Nederlandse voetbalsters drongen gisteren door tot de finale na een 2-0 zege op Zuid-Korea. Sandra Muller en Nicole Delies scoorden voor de ploeg die in de kwartfinales gastland en vice-wereldkampioen China uitschakelde na strafschoppen. In de finale stuit de ploeg van bondscoach Frans de Kat morgen op Brazilië.

Het waterpoloteam ging vandaag in het mannentoernooi met 11-2 onderuit tegen Spanje. Nederland is daardoor veroordeeld tot het duel om de zevende en achtste plaats. Daarin is Brazilië de tegenstander. Het basketbalteam was in het vrouwentoernooi niet opgewassen tegen Rusland: 62-73. Ook zij spelen tegen Brazilië om de zevende plaats.

Discuswerper Rutger Smith moest gisteren in zijn eerste grote wedstrijd sinds een operatie aan een borstspier niet verder dan de elfde plaats. De 20-jarige atleet uit het Groningse Leek overbrugde een afstand van 55,70 meter. In de kwalificaties kwam Smith een dag eerder in de buurt van zijn persoonlijke record (59,96).

Pieter van den Hoogenband en Klaas-Erik Zwering hebben gisteren, samen met de Rus Dmitri Komornikov en de Zweed Lars Frölander, de 4x100 meter wisselslag gewonnen bij de Goodwill Games in Brisbane. Het viertal, uitkomend voor Europa, versloeg een `wereldselectie'. Op de individuele 50 vrij moest tweevoudig olympisch kampioen Van den Hoogenband genoegen nemen met brons. Inge de Bruijn won eerder op de dag op hetzelfde onderdeel de gouden medaille aan de Australische oostkust.