INTENSIEF BEGELEID

Naam: Bernd Vinke (25)

Studie: bestuurskunde

Positie op de arbeidsmarkt: op 1 januari begonnen als trainee bij ING

,,Toen ik aan bestuurskunde begon, dacht ik in de publieke sector terecht te komen. Na mijn afstuderen, vorig jaar oktober, vroeg ik me af waar ik heen moest. De vraag naar arbeid is zo verschrikkelijk groot, maar waar moet je beginnen?

,,Ik heb een gesprek gehad bij een wervings- en selectiebureau van Deloitte & Touche. Of ik er wel eens over had nagedacht in het bedrijfsleven te gaan? Hij stelde een traineeship bij ING voor.

,,Tja, financiële dienstverlening, dacht ik, daar heb ik niet voor gestudeerd. Toen ben ik gaan nadenken en heb ik informatie verzameld. Ik besloot dat ik het toch boeiend genoeg vond om te gaan solliciteren.

,,Na een zware sollicitatieprocedure werd ik aangenomen, voor een managementtraineeship. Een project van vijf jaar intensieve begeleiding. Daarover ben ik heel tevreden. Ik heb een persoonlijke coach die ik eens per maand spreek. Niet over de inhoud van het werk, maar meer over hoe ik in dat onderdeel functioneer. Soms kan ik ergens mijn vinger niet op leggen, dan geeft zij tips of een duwtje in de rug.

,,Ik moest wel wennen aan het werken zelf. Ik verhuisde van Enschede naar Amsterdam, hartje winter. In het donker ging ik weg, in het donker kwam ik thuis. Iets anders was tijd en geld. Als student had je tijd genoeg en geld te weinig. En nu ineen was dat andersom. Dat maakte de weekenden wel fantastisch. Dat je opstaat en denkt: het is een mooie dag, wat ga ik doen? En dat je dan ook geld hebt om het uit te voeren.

,,Ik was er ook hard aan toe om te gaan werken. Na zes jaar studie ik heb heel veel daarnaast gedaan was het wel mooi geweest. Ik had heel erg zin in nieuwe uitdagingen. En nu kan het alleen maar beter worden, heb ik het idee.''

    • En Renske Schriemer