IN DE RIJ STAAN

Naam: Maarten Grooters (24)

Studie: bedrijfskunde

Start: werkt sinds 1 augustus als marketingcoördinator bij DSM

,,Voor de leuke banen staan nog steeds lange rijen, daar merk je niet zoveel van de krapte. En de meeste mensen die bedrijfskunde doen willen allemaal een interessante functie bij een groot of bekend bedrijf. Ik vind dat ik geluk heb gehad. Ik vond een afstudeerplek bij DSM in Zwolle en kon daar ook nog wat langer blijven. Daardoor kende ik het bedrijf al en andersom. Op 1 maart studeerde ik af en intussen was ik verder aan het solliciteren. Ook binnen DSM en dat ging makkelijk omdat ik de weg kende.

,,In Sittard, bij de divisie thermoplastische elastomeren, was deze functie van marketingcoördinator vacant. Er volgde een zware sollicitatieronde. Maar ik ben aangenomen. Ik heb mazzel gehad dat ik zo kon doorstromen. Ik heb mijn carrière hoog in het vaandel staan en wilde ook graag aan het werk. Ik heb een tijdje in Florida gestudeerd, had het gevoel dat ik mijn verzetje al had gehad.

,,In deze functie ben ik een soort intermediair tussen de productie- en de saleskant. En dat bevalt me, want ik kom met alle facetten van het bedrijf in aanraking: sales, financiën, strategie. Ik ben net een maand bezig, en het gaat heel goed. Het hangt er maar net van af hoe je wordt ontvangen en dat was hier erg leuk.

,,Er hangt een goede sfeer en de groep is niet te groot. Dat maakt het makkelijk er in te komen. In een volgende functie wil ik graag in het buitenland werken. Mijn afstudeerrichting was ook internationale bedrijfskunde. Ik vind het leuk af en toe in een andere omgeving neer te strijken. Ik kom uit het midden van het land en studeerde in Groningen. Nu ben ik blij om in Maastricht te wonen, weer even wat anders.''