Einde Hot-Orange nadert

Internetwinkel Hot-Orange.com, samen met Webplaza een van de pioniers in het Nederlandse webwinkelen, heeft gisteren surseance van betaling aangevraagd ,,na het wegvallen van een van de nieuwe investeerders'', zo meldt de website. Het bleek volgens het bedrijf onmogelijk om oude en nieuwe investeerders plus crediteuren op één lijn te krijgen om verdere groei van Hot-Orange mogelijk te maken. Het management evalueert nu de mogelijkheid van een `doorstart' in samenspraak met een bewindvoerder. Directeur Roel de Hoop wilde vanmorgen geen verdere toelichting geven. De website van de internetwinkel is inmiddels gesloten.

Een in mei gesloten alliantie met Nederlandse grootste winkelconcern VendexKBB had volgens een woordvoerder van dit concern in praktijk nog geen samenwerking opgeleverd. Door het wegvallen van Hot-Orange is DeWinkel, waar mediaconcern SBS in maart voor 8 miljoen gulden een belang van 20 procent in heeft genomen, Nederlands belangrijkste internetwarenhuis geworden.