Man overlijdt na rit in politiebus

Een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn is gisterochtend op een politiebureau in Uithoorn overleden. De politie had de man meegenomen, nadat hij 's ochtends voor een café op de Wilhelminakade was aangetroffen toen hij zijn roes leek uit te slapen.

Tijdens het vervoer in een politiebus werd de man onwel. Vlak voor het busje bij het politiebureau was, zagen de agenten dat de man plotseling van kleur veranderde. Ze legden hem op de binnenplaats van het bureau op een matras en constateerden dat hij nog ademde en dat zijn hart nog klopte. Toen een ambulance vijf minuten later arriveerde, was de man overleden.

Sectie moet vandaag uitwijzen wat de doodsoorzaak is. Rond het middaguur was over de oorzaak nog niets bekend.

Uit het politieonderzoek is tot nu toe duidelijk geworden dat de man dinsdagavond met zijn vriendin rond één uur in het café aan de Wilhelminakade kwam. Hij bestelde diverse alcoholische drankjes en moest om twee uur de zaak uit, omdat het café ging sluiten. Hij ging voor het café op een stoel zitten slapen en zat daar om vier uur, toen de laatste medewerker wegging, nog altijd. Rond kwart voor acht gisterochtend kwam een melding bij de politie binnen dat er een dronken man op een stoel voor het café zat te slapen.