Groentepaella met chorizo

Een handig eenpansgerecht voor 6 personen. Snijd de paprika in blokjes en de courgette en worteltjes in plakjes. Maak de peultjes en sperziebonen schoon. Snipper de gepelde ui. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rijst toe. Laat de rijst even bakken.

Roer de rijst om. Voeg de uisnippers en knoflook uit de knijper toe. Giet de bouillon in de pan. Voeg de saffraan toe en breng alles aan de kook. Laat de rijst nu langzaam in ongeveer 20 minuten op een niet te hoog vuur gaar koken, zonder deksel op de pan. Roer de rijst van tijd tot tijd om. Voeg na 12 minuten de gesneden groente toe die door de rijst wordt geschept. Breng de paella op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer op het laatste moment de chorizoblokjes door de paella. Snijd de citroen in partjes en leg deze op de paella. Zet de pan op tafel. In plaats van groentebouillon kan ook runder- of kippenbouillon worden gebruikt. Er zijn bij deze paella veel variaties mogelijk. Zonder chorizo is het een vegetarische paella. De chorizo kan ook worden vervangen door stukjes gebakken of gekookte kip of door grote gegrilde garnalen.

    • Anne Scheepmaker