Bomexpert gewond na explosie

Een bomexpert van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) is gisterochtend in Rotterdam ernstig gewond geraakt aan zijn onderarm doordat een verdacht koffertje dat hij aan het onderzoeken was ontplofte. De koffer bevond zich in een auto die na een achtervolging door de politie in de nacht van maandag op dinsdag tegen een paal was gereden. De bestuurder van de auto wist lopend aan de politie te ontkomen.

De achtervolging was door de politie ingezet na een melding van een ruzie in de Paradijslaan in de Rotterdamse wijk Crooswijk in de nacht van maandag op dinsdag. De auto reed weg toen de politie ter plaatse kwam. De Rotterdamse politie besloot experts van het EOC in Culemborg in te schakelen nadat in de achtergelaten auto een vuurwapen was aangetroffen. De auto werd voor onderzoek naar een hal aan de Boezembocht gesleept. Daar inspecteerde het EOC het voertuig en haalde een verdacht koffertje voorzichtig uit de auto. Even later, rond 7.00 uur, ontplofte het koffertje. Daarbij raakte de EOC'er gewond. Nog niet duidelijk is of de bomexpert had geprobeerd het koffertje te openen of dat het spontaan is geëxplodeerd.

Na de ontploffing bestormde een arrestatieteam van de politie een woning in de Paradijslaan. Omliggende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd. Daarbij werden twee aanhoudingen verricht. Ook werden elders twee aanhoudingen verricht in verband met deze zaak. De politie wil niet zeggen waar deze aanhoudingen hebben plaatsgevonden. Ook doet de politie geen uitspraken over of er verder nog explosieven in de woning zijn aangetroffen.