Snelle treinen naar Keulen rijden weer

Alle hogesnelheidstreinen op het traject Amsterdam-Keulen rijden vanaf vandaag weer. Zeven zogenoemde ICE-treinen op dit traject waren afgelopen vrijdag uit de dienstregeling genomen nadat bij een inspectie was vastgesteld dat de wielbanden beschadigd waren. Hierdoor voldeden de wielen niet meer aan de internationale veiligheidsnormen. Inmiddels zijn de treinstellen gerepareerd. De Spoorwegpolitie onderzoekt de toedracht van de beschadigingen. Over dit onderzoek wil de NS nog niets zeggen. Vermoedelijke oorzaak is de aanwezigheid van voorwerpen op de rails, wellicht achtergelaten na werkzaamheden of door vandalen neergelegd. Reizigers hebben de afgelopen dagen ,,met begrip'' gereageerd op de vertraging die van de maatregel het gevolg was, aldus de NS-woordvoerder. ,,Men heeft er begrip voor dat wij veiligheid serieus nemen.''