In betrekking

Ze is hoogbejaard en staat op de wachtlijst voor het verzorgingshuis. Tegen haar zin heeft de bureaucratie bepaald dat ze nu al thuishulp moet nemen. Afgelopen vrijdag kwam de hulp voor het eerst. ,,Een aardig vrouwtje hoor, uit Marokko geloof ik. Maar ze kwam pas om 1 uur en toen was ik natuurlijk al klaar met alles. Dus ik zei: ga dan de keuken maar soppen maar ik zag dat het lepelrek geen sopje kreeg. Dat moet ze nog leren natuurlijk. ,,Dus, ik heb het voorgedaan en daarna afspoelen in heet schoon water! En het gasstel had ze ook niet opgetild. Moet dat dan, vraagt ze. Toen heb ik het maar zelf gedaan.

,,Ach, ik vind het niet erg hoor, dat heb ik ook tegen haar gezegd. Toen ík voor het eerst in betrekking ging, wist ik ook nog niet zo goed hoe alles hoort. Toen was ik ook blij als iemand het aan me uitlegde.''

    • Ineke Holierhoek