Oranje met Bosvelt, Numan en Davids

Paul Bosvelt (Feyenoord) en Arthur Numan (Glasgow Rangers) keren terug in de selectie van het Nederlands elftal dat zaterdag in Dublin de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Ierland. Bondscoach Louis van Gaal heeft ook Edgar Davids opgeroepen. De speler van Juventus is voorlopig geschorst omdat er een te hoge waarde nandrolon in zijn urine werd gevonden bij een dopingtest in de Italiaanse competitie. De wereldvoetbalbond FIFA nam de straf over.

Van Gaal hoopt dat Davids in een kort geding overmorgen wordt vrijgegeven voor kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Hij was tot nu toe wel speelgerechtigd voor oefenwedstrijden. Van Gaal: ,,Als Davids niet mag spelen, kan hij een positieve invloed uitoefenen op de selectie.''

Van Gaal begon vanmiddag de persconferentie met de woorden: ,,U ziet hier een gelukkige bondscoach voor u.'' Hij doelde daarmee op het feit dat er `slechts' vier spelers niet beschikbaar zijn door blessures: de gebroeders De Boer, Michael Reiziger en Bobby Petta. Aanvoerder Frank de Boer traint bij FC Barcelona al enkele weken niet meer met de spelersgroep nadat hij in een vriendschappelijk duel tegen Derby County geblesseerd raakte. Hij is door Van Gaal wel uitgenodigd om de confrontatie in Dublin op de tribune bij te wonen.

Linksback Arthur Numan keert na ruim een jaar terug in het Nederlands elftal. De speler van Glasgow Rangers raakte vorig jaar tijdens het EK geblesseerd waardoor hij de halve finale tegen Italië niet mee kon spelen. Ook Bosvelt keert terug na een periode van blessures.

Van Gaal wilde geen duidelijkheid verschaffen over de vraag wie Reiziger zal vervangen als rechtsback. Hij is in vergelijking met de succesvolle eerste helft van de oefenwedstrijd tegen Engeland de enige speler van Oranje die niet kan worden opgesteld. Mario Melchiot is kandidaat om de opengevallen plek op te vullen.

De selectie van het Nederlands voetbalelftal voor de interland tegen Ierland: Doel: Van der Sar, Westerveld; verdediging: Melchiot, Stam, Hofland, Numan; middenveld: Bosvelt, Landzaat, Van Bommel, Kluivert, Cocu, Davids, Van Bronckhorst; aanval: Zenden, Makaay, Van Nistelrooij, Hasselbaink, Van Hooijdonk, Overmars.