Franse acteur Philippe Léotard (60) gestorven

De Franse acteur, zanger en dichter Philippe Léotard is zaterdag op 60-jarige leeftijd in Parijs overleden. Léotard speelde in meer dan zeventig films.

Philippe Léotard, de oudere broer van de voormalig minister van defensie François Léotard, was oorpronkelijk leraar filosofie en letteren. Al tijdens zijn studententijd speelde hij toneel en in 1964 was hij samen met Ariane Mnouchkine betrokken bij de oprichting van het Théâtre du soleil. Zijn eerste filmrol speelde hij in 1970 in Domicile conjugal van François Truffaut. Verder speelde hij in onder meer Le Chacal (1972), Le bon et les méchants van Claude Lelouch, Tchao Pantin (1983), Death of a school boy (1989) en Les misérables (1995). Als zanger bracht hij vier albums uit. In zijn boek Clinique de la raison close (1997) verhaalde hij van zijn langdurige ervaring met het gebruik van alcohol en cocaïne, dat hem enkele malen op het randje van de dood bracht. In 1995 werd hij veroordeeld wegen handel in cocaïne. Philippe Léotard wordt morgen begraven op het kerkhof Père Lachaise in Parijs.