Den Bosch verrast ook Fortuna Sittard

FC Den Bosch heeft een verrassende 4-0 zege op Fortuna Sittard behaald. In stadion De Vliert stonden de Brabantse supporters van de plaatselijke FC op de banken. Vorige week baarde Den Bosch opzien met een 0-0 gelijkspel tegen Heerenveen en een nauwelijks verdiende 3-2 nederlaag tegen PSV.

De ploeg van de nieuwe trainer Voet speelde vorig seizoen in de eerste divisie, maar keerde na één jaar weer terug op het hoogste niveau. Tegen Fortuna, ook een potentiële degradatiekandidaat, bleek Den Bosch tot meer in staat dan paniekvoetbal. Michels, Van der Hoorn en twee keer Mourad zorgden voor de ruime score.

FC Twente won zaterdagavond de subtopper tegen Roda JC. In Enschede behaalde de ploeg van trainer Van 't Schip een 3-0 zege. Van der Laan, De Witte en Pothuizen scoorden voor de thuisploeg.

Twente heeft na drie speelronden de leiding genomen. Het deelt de koppositie met Vitesse, dat wederom 1-0 thuiszege behaalde. Tegen FC Utrecht speelde de ploeg van trainer Koeman een zwakke wedstrijd. Het enige doelpunt van de wedstrijd was kenmerkend voor het rommelige duel. Zwaanswijk kopte een boogbal in eigen doel. De treffer leidde tot rellen van Utrecht-supporters op de tribune. Zij richtten voor circa 6.000 gulden schade aan. Vitesse wil dat bedrag op FC Utrecht verhalen.

AZ herstelde zich zaterdag van een zwakke competitiestart en won op eigen veld met 3-0 van Sparta. Nelisse benutte een strafschop. Huiberts maakte twee prachtige treffers. Voor Sparta miste Boukhari een penalty. Hij wilde de bal in het doel stiften, maar vergiste zich in de sprongkracht van doelman Moens.

RKC revancheerde zich ook van twee nederlagen. De ploeg won gisteren met 4-0 van FC Groningen. De IJslander Gudjonsson scoorde twee keer. Hoogendorp en Cornelisse maakten één doelpunt. In de Gelderse derby tussen De Graafschap en NEC voorkwam invaller Demouge vlak voor tijd een nederlaag voor de ploeg uit Nijmegen. Schulp had De Graafschap aan een voorsprong geholpen.