De Boer wil ook gelijk halen bij burgerrechter

De dopingaffaire rond Frank de Boer krijgt een vervolg. Hoewel de schorsing van de verdediger komende vrijdag afloopt, stapt de voetballer naar een Zwitserse burgerrechter om zijn gelijk halen. ,,Het is primair een principe-kwestie'', aldus zijn advocaat Cor Hellingman.

Morgen zal een Zwitserse advocaat de zaak aanbrengen bij het kanton Vaud. Daaronder valt Nyon, de plaats waar het hoofdkantoor van de Europese voetbalunie UEFA zetelt. De beroepscommissie van de UEFA schorste De Boer op 27 juli in hoger beroep voor tweeënhalve maand wegens een te hoog nandrolongehalte. ,,Het gaat erom dat wij vinden dat de UEFA niet moet oordelen over dit soort zaken, maar de gewone rechter'', zegt Hellingman. ,,Wij proberen of de rechter een uitspraak valt te ontlokken. Dat is ook in het belang van andere sporters. Daarom eisen we vernietiging van het besluit van de beroepscommissie van de UEFA, onder meer omdat er volgens ons geen goed proces is gevoerd en Frank toch schuldig is bevonden.''