Auteur Peter Maas (72) overleden

De Amerikaanse schrijver Peter Maas (72) is donderdag op 72-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York overleden. Dat heeft een woordvoerdster van het ziekenhuis bekendgemaakt. Maas was auteur van romans en non-fictie bestsellers, waaronder Serpico (1973) en Valachi Papers (1969). Serpico, een waar gebeurd verhaal over de kruistocht van politieman Frank Serpico tegen de corruptie binnen de New-Yorkse politie-organisatie, werd met veel succes verfilmd met Al Pacino in de hoofdrol. Tot zijn meest gelezen boeken hoort Valachi Papers, over een gangster die als eerste bekende dat hij tot een maffia-familie behoorde. Hij kwam op het onderwerp na een tip van de toenmalig minister van justitie Robert Kennedy. Onder de andere boeken van Maas zijn Killer Spy (1995) over de achtervolging en arrestatie van een gedeserteerde CIA-agent en The Terrible Hours over een Amerikaanse duikbootactie vlak voor de Tweede Wereldoorlog.