Tirol-Lokomotiv overgespeeld na fout Van der Ende

De disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft het protest van FC Tirol tegen een arbitrale fout van de Nederlander Van der Ende in de derde voorronde van de Champions League tegen Lokomotiv Moskou gehonoreerd. Het duel moet in Oostenrijk worden overgespeeld. Lokomotiv won de eerste wedstrijd in Moskou met 3-1. Bij de return vergat Van der Ende afgelopen woensdag de Russische speler Pimenov uit het veld te sturen, nadat hij de speler voor de tweede keer een gele kaart had gegeven. Bovendien vulde hij op het wedstrijdformulier bij vergissing de naam van Manino in. Lokomotiv won het tweede duel met 1-0 en leek zich te hebben geplaatst voor de Champions League. Bij de loting werd de club donderdag gekoppeld aan Real Madrid, AS Roma en Anderlecht. (ANP)