TIJGERGARNALEN

Voor ik het wist waren ze al uit het assortiment bij de Albert Heijn bij mij in de buurt. Ik heb het over de heerlijk groene `tijgertomaten' die precies een week op de plank lagen. Ze waren peperduur, maar ze hadden een prachtige zoete smaak en de schitterende groene kleur met de donkere `tijgerstreepjes' was een uitnodiging om er iets mee te gaan garneren. Helaas. Misschien zijn ze bij u in de buurt nog wel verkrijgbaar. Koop ze dan om ze met verrukkelijke tijgergarnalen te vergezellen in dit makkelijk te maken zomerse recept.

Verwarm de grill voor of maak een houtskoolvuur.

Doe de ingrediënten voor de marinade in een vuurvaste, zuurbestendige schaal. Wentel er de garnalen door en leg er het deksel op. Zet de schaal 12 uur, maar liefst een nacht en de volgende dag, in de koelkast, waarbij u de garnalen af en toe omdraait.

Neem de garnalen uit de marinade en zet de marinade even weg. U gaat hiermee straks de saus maken. Wikkel een blad verse basilicum om elk garnaal en rijg er dan één aan elk satéstokje. Rijg dan een kerstomaat tegen het buikje van elke garnaal.

Zet de schaal met de marinade op een middelhoog vuur en breng tegen de kook aan. Roer er de balsamicoazijn door, laat even koken en zet het vuur dan laag.

Leg de garnalen boven de hete houtskool, of zet ze onder de grill. Rooster of grilleer ze circa 1 tot 2 minuten per kant, of tot ze roze en net gaar zijn.

Schik een bedje gemengde sla op vier grote borden en leg er de partjes tomaat tussen. Schep er de nog warme marinade over en bewaar een klein beetje voor de garnalen. Schik er de garnalenbrochettes naast en druppel er de rest van de saus over. Dien op en geef er stokbrood, pannini of ciabatta bij.

    • Kim Maclean