Selectie Radio

Vroege vogels. Onder meer een gesprek met minister van Landbouw Brinkhorst, een nachtelijke reportage over de nachtzwaluw, het grote aantal Atalanta-vlinders op Schiermonnikoog en het begin van de sanering van de gifgrond in de Volgermeerpolder. Radio 1, 8.10-10.00u.

OVT. Slot van een drieluik over de jeugd van tegenwoordig met in het eerste uur krakers in Oeffelt dat de dagen in een roes van drank en drugs doorbrengt en in het tweede uur jongeren aan het einde van de jaren zeventig in de ban van de punk. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met schrijver Jan Brokken en in het tweede uur een debat over religie en politiek met GroenLinks Tweede-Kamerlid Ab Harrewijn, CDA-Senator Henk Woldring, ethicus Henk Vos en imam Abdulwahid van Bommel. 747AM, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Live vanaf de Uitmarkt in Amsterdam onder meer optredens van Janke Dekker, Lucretia van der Vloot, Ellen Pieters, Jan Rot, Theo Nijland, de klezmerband Di Gojim, het meisjessextet Ialma en de Portugese zanger Fernando Lameirinhas. Radio 2, 16.02-18.00u.

Opium. Gesprek met de musicoloog Jan Nuchelmans over zijn liefde voor barok en oude muziek en het Festival Oude Muziek in Utrecht waarvan hij tot 1999 achttien jaar programmeur is geweest. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum, bonum, pulchrum. Reisverslag over een gezelschap Danteliefhebbers dat in Italië naar sporen van Dante zocht. Het gezelschap onder leiding van de vertalers Jacques Janssen en Ike Cialona trok langs Trento, Ravenna (begraafplaats), Pisa, lucca, Siena naar Dantes geboorteplaats Florence. 747AM, 23.02-24.00u.

Route 747. Socioloog en columnist Pim Fortuyn licht zijn verlangen toe om voor de nieuwe partij Leefbaar Nederland of voor het CDA een zetel in de Tweede Kamer te bezetten. Oprichter Jan Nagel van Leefbaar Nederland en CDA-woordvoerder voor het asielbeleid Joop Wijn reageren. Maandag, 747AM, 8.35-10.00u.

Schiffers.fm. Onder meer een terugblik op de opening van het culturele seizoen in Amsterdam en een verslag van het popfestival Lowlands in Biddinghuizen. Maandag, Radio 2, 14.02-17.00u.