Frank de Boer voetbalt niet mee tegen Ierland

Frank de Boer gaat ervan uit dat hij niet op tijd is hersteld van zijn achillespeesblessuree om mee te kunnen doen met het Nederlands elftal in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland, volgende week zaterdag in Dublin. ,,Het is voor 80 procent nee'', sombert de verdediger. Vandaag hakt hij na overleg met bondscoach Louis van Gaal de knoop door.

De Boer heeft al een tijdje last van zijn linkerachillespees. Hij vermoedt dat het chronisch is. Vorige week kon hij ook al niet spelen in de oefenwedstrijd tegen Engeland. ,,Wandelen kan ik wel zonder iets te voelen, maar als ik ga rennen en aanzet voor een sprint, voel ik het meteen. Ik moet ook erg oppassen, als het erger wordt ben ik verder van huis.''

Hij wordt intensief behandeld door fysiotherapeuten. Hij heeft er nog geen baat bij. Hij is vooral teleurgesteld omdat 1 september zijn dopingstraf verstrijkt nadat dit voorjaar het verboden middel nandrolon in zijn urine was gevonden. De Boer wordt tegen Ierland vervangen door Kevin Hofland.

Van Gaal maakt maandag zijn selectie bekend voor Ierland en voor de daaropvolgende wedstrijd op woensdag tegen Estland. Rechterverdediger Michael Reiziger en aanvaller Bobby Petta hebben afgezegd wegens een spierscheuring. Van Gaal roept waarschijnlijk Arthur Numan en Paul Bosvelt op. Zij waren door blessures lang uit de roulatie voor het Nederlands elftal. (ANP)