Youp van 't Hek 1

Vanuit Italië laat Youp van 't Hek weten dat hij Tara Singh Varma een `schoensmeersurinaamse' vindt en dat zij spoedig om het leven dient te worden gebracht (NRC Handelsblad, 18 augustus).

Wat Van 't Hek betreft, zou Singh Varma op korte termijn moeten worden afgemaakt door inspuiting met kankercellen gecombineerd met een gedwongen blootstelling aan `chemootjes' en tien bestralingen per dag.

Youp van 't Hek is onovertroffen als het gaat om het creatief beschimpen van de vele stereotypen en personages waarvoor hij een diepe afkeer koestert. Dat hij daarvoor een groot publiek heeft gevonden, is hem van harte gegund. Nu overschrijdt hij echter alle grenzen van humor, ironie en sarcasme. Singh Varma verkeert, zo niet in fysieke, dan mogelijk wel in psychische problemen. Zij verdient een zorgzame behandeling en niet het sadistische gekanker van Van 't Hek.

    • Ton Stierhout