Teambaas Rahal bij Jaguar door Lauda vervangen

Niki Lauda wordt per direct de nieuwe teammanager van de Formule I-renstal van Jaguar. De drievoudig wereldkampioen (52) neemt de functie over van de 48-jarige Amerikaan Bobby Rahal. Sinds begin van het jaar was Lauda al in dienst van Ford, het moederbedrijf van Jaguar. Hij stond aan het hoofd van de Performance Divisie van het Formule I-team van Jaguar.

Jaguar presteert dit seizoen slecht. Rahal raakte dit jaar twee keer betrokken bij incidenten. Halverwege het seizoen poogde hij vergeefs om de Britse ontwerper Adrian Newey bij het team van McLaren weg te halen en eerder deze maand zou hij Jaguar-coureur Eddie Irvine hebben aangeboden bij het team van Eddie Jordan. Dat laatste ontkende Rahal. Volgens de Amerikaan ging het om een grap. Rahal was als coureur succesvoller dan als teambaas in de Formule I. In 1986 won hij de Indy 500.