Singh Varma erkent: niet dodelijk ziek

Voormalig Tweede-Kamerlid T. Singh Varma (GroenLinks) lijdt niet aan een dodelijke ziekte. Dat schrijft haar advocaat, R. Dhalganjansing, in een verklaring. Volgens de advocaat heeft Singh Varma de laatste jaren wel geleden aan ,,zowel ernstige psychische als ingrijpende lichamelijke klachten'', zoals suikerziekte en een verstoorde schildklierfunctie. Bovendien zou Singh Varma lijden aan een posttraumatisch stresssyndroom. Hierdoor is zij ,,zeer verward en gedeprimeerd'' geraakt en heeft zij lichamelijke symptomen hiervan ,,als terminaal en onafwendbaar beleefd'', aldus de verklaring.

Singh Varma raakte in opspraak na een uitzending van het TROS-programma Opgelicht, waarin werd gesteld dat ze een dodelijke ziekte voorwendde. Tot nu toe hield ze vol wel degelijk terminaal ziek te zijn. Bovendien zou Singh Varma in september 2000 een jaarlijks geldbedrag van 250.000 dollar hebben toegezegd aan liefdadigheidsinstelling Ninash Foundation, die aangifte deed van oplichting. Advocaat Dhalganjansing ontkent dat Singh Varma een verplichting is aangegaan.

P.Rosenmöller, fractievoorzitter van GroenLinks, zei eerder deze week dat hij zich ,,belazerd'' voelde door Singh Varma.

Het oud-Kamerlid betreurt deze uitspraak en vraagt meer begrip, aldus Dhalganjansing.