Ramsj

Roswitha Broszath: De mysterieuze kracht van de maan. Paperback, Fontein 1994, van ƒ39,95 voor ƒ14,90. De Slegte

`Roswitha Broszath oefent al elf jaar een eigen natuurgeneeskundige praktijk uit waarin het accent ligt op elektro-acupunctuur en iriscopie', zo meldt de flaptekst over de schrijfster van dit curieuze boekje. Aan de hand van een uitgebreide maanstandkalender (lopend van 1920 tot aan 2000) kan de lezer zijn maanhoroscoop trekken, en vervolgens nalezen hoe het met zijn leven is gesteld op de terreinen van `liefde en intieme relaties', `beroepskeuze en talenten' en zelfs `relaties en neigingen tot de moederfiguur'.

Bij De Slegte nog meer smakelijke tijdsdocumenten: Erfgenamen van kosmische kennis; buitenaardsen en hun invloed op de Maya's en Hopi, van Peter Fiebag (ƒ12,90), Boodschappen uit de kosmos; het mysterie van graancirkels en andere fenomenen in het veld, van Michael Hesemann (ƒ9,95), en De zwarte doos van Darwin, `het creationistische antwoord op de evolutietherie' van Michael Biehe (ƒ14,90).

    • Henk Lagerwaard