Kandidaat Duncan Smith in opspraak

Iain Duncan Smith, kandidaat-leider van de Britse Conservatieven, is in opspraak gekomen door een connectie met de extreem-rechtse British National Party (BNP). Duncan Smith was gedwongen Edgar Griffin te ontslaan als vice-president van zijn campagneteam in Wales, nadat die thuis namens de BNP de telefoon had aangenomen. Griffin is de vader van BNP-leider Nick Griffin, terwijl zijn vrouw Jean namens diezelfde partij tijdens de afgelopen verkiezingen kandidaat was in Duncan Smiths kieskring. Griffin senior (79) zei de telefoon alleen te hebben aangenomen omdat zijn vrouw uit winkelen was, maar volgens hem is er ,,nauwelijks verschil tussen de Tories en de BNP''. Duncan Smith, die tijdens de race om het leiderschap zijn rechts imago probeert af te schudden, zei geen ,,infiltraties'' van de ,,afschuwelijke BNP'' te zullen dulden.