Ajax naar Cyprus, Roda naar IJsland, Twente naar Polen

Ajax is vanmiddag in Monaco bij de loting voor de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi gekoppeld aan Apollon Limassol uit Cyprus. FC Utrecht speelt in hetzelfde evenement tegen het Oostenrijkse Grazer AK. Roda JC ontmoet voor de UEFA Cup het IJslandse Fylkir. FC Twente neemt het op tegen Polonia Warschau.

Ajax is na de uitschakeling door Celtic eerder deze week in de voorronde van de Champions League automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi om de UEFA Cup. Ajax speelt eerst een thuiswedstrijd tegen Apollon Limassol. De Cyprische ploeg was deze week in de voorronde van het UEFA-Cuptoernooi te sterk voor SK Tirana uit Albanië. Apollon won de thuiswedstrijd met 3-1 na een 3-2 nederlaag op vreemde bodem.

FC Utrecht speelt ook eerst een thuiswedstrijd tegen Grazer AK. De tweede club uit de Oostenrijkse provinciestad Graz was in de voorronde te sterk voor de semiprofs van Torshavn van de Faroer Eilanden. Grazer AK won voor eigen publiek met 4-0 na een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd aan de Atlantische kust. Grazer is in Oostenrijk minder bekend dan stadgenoot Sturm Graz, dat vorig jaar Feyenoord uitschakelde in de voorronde van de Champions League.

Roda JC speelt ook eerst een thuiswedstrijd tegen Fylkir. De club uit IJsland was in de voorronde te sterk voor het Poolse Pogon Szczecin. Fylkir won de uitwedstrijd met 2-1, nadat het op eigen veld niet verder was gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

De Nederlandse bekerwinnaar FC Twente speelt eerst een uitwedstrijd tegen Polonia Warschau. De Poolse ploeg won in de voorronde van het UEFA-Cuptoernooi twee keer van Llabsantffraid uit Wales. Na een 4-0 zege in het thuisduel volgde een 2-0 overwinning in de return.

De wedstrijden in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi worden gespeeld op donderdag 13 september en donderdag 27 september. In tegenstelling tot de Champions League kent het UEFA-Cuptoernooi nog een knock-out-systeem. De ploeg die na twee onderlinge duels verloren heeft, krijgt geen herkansing.