Voorzitter Wolters Kluwer koopt eigen aandelen in

Bestuursvoorzitter Rob Pieterse van uitgever Wolters Kluwer heeft afgelopen vrijdag voor ruim een kwart miljoen gulden aandelen in zijn bedrijf gekocht. Hij kocht vrijdag vijfduizend aandelen op een koers van 23,15 euro. Vorige week dinsdag, vóór de publicatie van de tergenvallende halfjaarcijfers, stond de koers nog ruim 5 euro hoger.

De aankoop van Pieterse, twee dagen nadat zijn vrouw al ruim 27.000 gulden in het bedrijf had gestoken, volgt kort op de aankoop van bestuursvoorzitter Frans Koffrie van Buhrmann, een handelaar in kantoorartikelen. Koffrie kocht begin deze maand voor een miljoen gulden aandelen in het eigen bedrijf, waarna het bedrijf een persbericht uitgaf en de aankoop uitlegde als een signaal dat de topman vertrouwen heeft in de strategie van het concern. De koers van Buhrmann was na winstwaarschuwingen gedaald van boven de 30 euro tot beneden de 10 euro.

Volgens een woordvoerder van Wolters Kluwer wil Pieterse hetzelfde signaal geven. ,,Hij heeft alle vetrouwen in de onderneming en zit het als een goede investering voor de lange termijn.''

Pieterse, die vorig jaar na een ruzie in de top Casper van Kempen opvolgde als hoogste man, maakte bij de halfjaarcijfers ook bekend dat hij door de raad van commissarissen is gevraagd om aan te blijven en zijn pensionering, die was gepland voor september 2002, uit te stellen. Deze aandelenaankoop heeft daar niets mee te maken, zegt de woordvoerder. ,,Het was geen verzoek van de commissarissen.''

    • Remmelt Otten