Sluiter stuit op Corretja bij US Open

Raemon Sluiter komt op de US Open uit tegen de als elfde geplaatste Spanjaard Alex Corretja. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint aanstaande maandag in New York.

Sjeng Schalken, 24ste op de plaatsingslijst en zondag nog finalist in Washington, opent het toernooi tegen Martin Lee. De Nederlander en de Brit hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.

Jan Siemerink is in de eerste ronde gekoppeld aan de 23-jarige Tsjech Jiri Vanek, tegen wie hij nog niet eerder heeft gespeeld. Edwin Kempes neemt het op tegen een qualifier. Wint hij die ronde, dan is de kans groot dat hij de Amerikaan Pete Sampras treft.

De Braziliaan Gustavo Kuerten, nummer een van de plaatsingslijst, stuit op de Tsjech Daniel Vacek. De Russische titelverdediger Marat Safin begint tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Dat geldt ook voor de Amerikaan Andre Agassi.

Bij de vrouwen opent de Zwitserse Martina Hingis tegen de Amerikaanse Laura Granville. Jennifer Capriati, als tweede geplaatst, mag het opnemen tegen een qualifier. Titelverdedigster Venus Williams begint eveneens tegen een speelster uit het kwalificatietoernooi. De Nederlandse Miriam Oremans speelt tegen de Hongaarse Zsofia Gubacsi.