Glasgow Rangers uitgeschakeld door Fenerbahçe

Glasgow Rangers heeft zich net als vorig seizoen niet weten te plaatsen voor de Champions League. In de derde voorronde verloor de Nederlands getinte ploeg in Istanbul met 2-1 van Fenerbahçe. De Turkse kampioen had het eerste duel in Glasgow met 0-0 gelijkgespeeld. Fenerbahçe kwam gisteren op 2-0 voorsprong. In de slotfase scoorde de Nederlander Ricksen tegen en werd een schot van zijn landgenoot Konterman van de doellijn gehaald. Galatasaray onderstreepte de opmars van het Turkse clubvoetbal. Bij Levski Sofia volstond een 0-0 gelijkspel, na een eerdere 2-1 zege in Istanbul. De Italiaanse topclub Parma had niet genoeg aan een 1-0 zege in Lille. De eerste wedstrijd hadden de Fransman met 2-0 gewonnen.

FC Tirol wil de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou overspelen. De Oostenrijkse club heeft bij de voetbalbond UEFA protest aangetekend. De Nederlandse arbiter Van der Ende zou een fout hebben gemaakt bij het uitdelen van gele kaarten. Pimenov van Lokomotiv Moskou heeft volgens Tirol twee gele kaarten gekregen. Op het wedstrijdformulier stond ten onrechte Maminov geschreven. De Oostenrijkers verloren met 1-0 van de club uit Moskou en werden uitgeschakeld. In het eerste duel ging Tirol met 3-1 onderuit.