`60.000 fans stil, dat gaf wel een kick'

Eensgezind verklaarden de voetballers van Ajax gisteravond na de 1-0 overwinning op Celtic dat ze kwalificatie voor de Champions League al twee weken geleden uit handen hadden gegeven door de thuiswedstrijd met 3-1 te verliezen. ,,We hebben Celtic voor eigen publiek weggespeeld en toch staan we met lege handen'', zo vertolkte middenvelder Rafael van der Vaart de gevoelens bij Ajax. ,,Naar mijn idee had er zelfs meer ingezeten voor Ajax. Wamberto had in de eerste helft twee keer kunnen scoren en ook na rust kregen we nog kansen. Het gaf me wel een kick dat we 60.000 Schotse fans stil konden krijgen.''

Ook invaller Richard Knopper betreurde de uitschakeling voor de Champions League. ,,Achteraf moet je concluderen dat ons systeem twee weken geleden wellicht niet zo geschikt was voor dat rare spelletje van Celtic, want hun pure 3-5-2 systeem kom je in het internationale voetbal maar weinig tegen. Dit keer lieten wij de Schotten achter de feiten aan lopen, zoals ons dat twee weken geleden overkwam. Het team was vanaf de eerste minuut scherp en ik vond ook ons positiespel overtuigend. Helaas hebben we de Champions League twee weken geleden al uit handen gegeven. Maar we gaan nu wel met een prettiger gevoel naar Feyenoord toe. We hebben bewezen dat we ook onder druk kalm kunnen blijven en goed kunnen voetballen.''

Coach Adriaanse vond dat Celtic zich terecht heeft geplaatst voor het hoofdtoernooi. ,,Over twee duels gemeten heeft Celtic zich verdiend gekwalificeerd voor de Champions League. Ik heb de videobeelden van de eerste wedstrijd in de Arena wel vier keer teruggezien. Ook daar klopte de organisatie. Ik ben blij dat we ons hebben kunnen revancheren, al heeft Ajax door het mislopen van de Champions League niet voldaan aan één van zijn doelstellingen.''