NCM samen met Duits Gerling

Kredietverzekeraar NCM fuseert met de Duitse branchegenoot Gerling Kreditversicherung. De nieuwe combinatie, Gerling NCM Credit & Finance AG, wordt naar eigen zeggen met een marktaandeel van 25 procent wereldwijd een van de grootste in de sector.

Dat hebben de twee ondernemingen vanochtend bekendgemaakt. Gerling (1750 werknemers) is onderdeel van de Gerling Gruppe, van oudsher een familiebedrijf dat groot is in verzekeringen. ,,Wij hebben een paar maanden geleden het initiatief genomen omdat we wereldwijd een nog betere dekking wilden krijgen'', aldus een woordvoerder van NCM vanmorgen. Bij NCM werken 1800 mensen.

Het moederbedrijf van Gerling krijgt 75 procent van het fusiebedrijf in bezit, terwijl het resterende belang in handen komt van de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re, het moederconcern van NCM. Binnen twee, drie jaar wil de nieuwe onderneming naar de beurs, waardoor vooral het belang van de Gerling Gruppe zal afnemen.

De NCM is vooral sterk in de Benelux, de VS en Scandinavië, terwijl Gerling Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Mexico als belangrijkste markten heeft.

Gerling behaalt 1,32 miljard gulden aan premie-inkomsten, NCM 1,16 miljard.