Hoofdredacteur vakblad `Variety' geschorst

Peter Bart (69), hoofdredacteur van het toonaangevende entertainment-vakblad Variety, is geschorst door de uitgever, het tot het Reed Elsevier-concern behorende Cahner's. De aanleiding zou gevonden zijn in de beledigingen die Bart een van zijn redacteuren zou hebben toegevoegd, maar de wekelijkse column van Bart, waarin hij Hollywood-grootheden op niet mis te verstane wijze de mantel uitveegt, doen nauwelijks vermoeden dat hij ondergeschikten beleefder pleegt te bejegenen. Bart, voormalig topman van Paramount, kwam in 1989 bij Variety, en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen in de entertainment-wereld. Hoewel hij vanaf het begin van zijn journalistieke loopbaan de controverse zocht, worden zijn venijnige aanvallen op het jargon en de schijnheiligheid van Hollywood executives doorgaans als verfrissend ervaren. De uitgever onderzoekt de mogelijkheid Bart te ontslaan.