Betty `Shoop Shoop' Everett overleden

De Amerikaanse soulzangeres Betty Everett (61) is zondag dood gevonden in haar huis in Beloit (Wisconsin). Everett is vooral bekend van de wereldhit The Shoop Shoop Song uit 1964. Het lied heette aanvankelijk It's in His Kiss, maar iedereen noemde het `The Shoop Soop Song' wegens het karakteristieke achtergrondkoortje dat in het refrein `shoop, shoop, shoop' zingt. Het lied werd later nog twee keer een hit: Cher zong het in de film Mermaids (1990), en Vonda Shepard zong het onlangs in de tv-serie Ally McBeal.

Everett, geboren in Greenwood (Mississippi), zong aanvankelijk in kerkkoren, totdat ze in 1957 noordwaarts naar Chicago trok en soulzangeres werd. Andere liedjes van haar zijn: You're no Good, later een hit voor The Swinging Blue Jeans en Linda Ronstadt, Let It Be Me, een duet met Jerry Butler, en Getting Mighty Crowded.