Vijf leden van een gezin in Kosovo doodgeschoten

In Kosovo zijn gisteravond vijf leden van een gezin vermoord. De vijf, een Kosovo-Albanees echtpaar met drie kinderen van 22, veertien en negen jaar oud, werden met automatische wapens in hun auto doodgeschoten op een weg bij Glogovac, twintig kilometer ten westen van de hoofdstad Priština. Volgens sommige bronnen heeft het hoofd van het gezin, Hamsa Hajra, vóór de Kosovo-oorlog van 1999 deel uitgemaakt van de Servische politie.

Eén gezinslid overleefde het bloedbad, een zestienjarig meisje. Zij werd niet gewond en hield zich dood terwijl de aanvallers hun geweren op de auto leegschoten en vervolgens wegreden. Het meisje werd met een shock naar het ziekenhuis gebracht door patrouillerende VN-politiemannen, die korte tijd na de aanslag bij toeval langkwamen. De daders, die de auto hadden aangehouden, zijn onbekend.

De VN-politie en het VN-bestuur in Kosovo, UNMIK, stellen een onderzoek in naar het bloedigste incident in Kosovo in vele maanden. Volgens UNMIK hebben de aanvallers gebruik gemaakt van kalasjnikovs. De vijfvoudige moord werd gepleegd op een plek waar de weg erg smal is en auto's moeten afremmen, waardoor het een ideale plek voor een hinderlaag is.