Tweehonderd Penguin-boeken op internet

Tweehonderd boeken die door de Britse uitgeverij Penguin worden uitgegeven, zijn vanaf september op internet te lezen. Het gaat daarbij om klassieke werken als Emma van Jane Austen en Frankenstein van Mary Shelley, maar ook om nieuwe romans. Dat heeft het uitgeefconcern Pearson, eigenaar van Penguin, gisteren volgens de BBC meegedeeld.

De boeken kunnen vanaf 17 september van de website van Penguin of van internetbedrijven als Amazon worden gedownload. Penguin heeft onder de boeken ook romans gekozen die vooral jongeren aanspreken, omdat die liever dan ouderen boeken vanaf een scherm zouden lezen.

Schrijvers zijn verheugd over de nieuwe mogelijkheden. Matthew Kneale, wiens boek English Passengers ook op internet zal verschijnen, is opgetogen. ,,Elektronische boeken zijn een opwindende nieuwe manier van bestaan voor het geschreven woord. Ze openen nieuwe mogelijkheden voor lezers'', meent hij.