Reconstructie moord A50

Op een vluchtstrook van de autosnelweg A50 bij Schaijk (Noord-Brabant) had afgelopen nacht een bijzondere rechtszitting plaats. Doel was het nabootsen van een moord eind februari op een 40-jarige Nigeriaan uit Nijmegen.

De rechtbank besloot tot de nabootsing op verzoek van het openbaar ministerie. Er bestaan nogal wat vragen over de verklaring van een 45-jarige Nigeriaan, ook uit Nijmegen, die van de moord in het drugsmilieu verdacht wordt. Om de reconstructie zo echt mogelijk te laten lijken moest het zo donker zijn als op de avond van de moord. Het verkeer op de A50 werd stilgelegd, zodat politiemensen er rondjes konden rijden. Tot in detail werd de verklaring van de verdachte nagelopen en werden diens handelingen en die van het slachtoffer nagespeeld. Rond 4.30 uur was de reconstructie afgerond en werd de A50 weer vrijgegeven.