Rechtszaak Volendam

De slachtoffers van de Nieuwjaarsbrand in Volendam willen het gemeentebestuur en café-eigenaar J.Veerman aansprakelijk stellen voor de gevolgen. Daarom is de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam (BSNV) een procedure begonnen bij de rechtbank in Haarlem. Zij worden bijgestaan door advocaten, die ook optreden voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede.

De advocaten hebben gisteren bij de rechtbank het verzoek ingediend om acht getuigen te gaan horen. Het betreft zowel de overheid als medewerkers café `t Hemeltje.

De Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) onderzoek gedaan naar het vermogen van Veerman. Bij de brand kwamen veertien mensen om het leven.

De vereniging van letselschadeadvocaten ASP is vanmorgen bij de rechtbank in Den Haag een civiele procedure begonnen tegen de gemeente Enschede en het rijk. Twee advocaten treden hier op namens drie slachtoffers van de vuurwerkramp. Zij stellen de gemeente en het rijk aansprakelijk voor de explosie.