Journalisten ondergedoken

In Zambia zijn twee journalisten en twee politici ondergedoken die president Chiluba van corruptie hebben beschuldigd. Tegen de vier is een arrestatiebevel uitvaardigd. De journalisten werken beiden bij de onafhankelijke krant The Post. Hoofdredacteur Fred M'membe wordt gezocht wegens een opiniestuk waarin hij Chiluba van diefstal beschuldigt. De andere journalist heeft een artikel gepubliceerd waarin een voormalig bondgenoot van Chiluba zegt dat Chiluba in 1997 vier miljoen dollar aan hulpgeld heeft verduisterd. Tegen zowel de journalist als de politicus is nu een arrestatiebevel uitgevaardigd. De vierde persoon is een ex-minister die gezocht wordt wegens smaad. Chiluba heeft gezegd dat hij critici harder gaat aanpakken in de aanloop tot de verkiezingen eind dit jaar.