`Van the Man' weer held van Old Trafford

Ruud van Nistelrooij heeft gisteren met twee treffers tegen Fulham het publiek van Manchester United in vervoering gebracht. Op Old Trafford passeerde hij doelman Van der Sar twee keer. United won met 3-2.

Van Nistelrooij, bijgenaamd Van the Man net als de Ierse zanger Van Morrison, verkeert in grote vorm bij zijn nieuwe werkgever. Hij scoorde ook al in de voorbereiding tegen Celtic en Liverpool. Afgelopen woensdag tartte hij de Britse fans met een doelpunt voor Oranje tegen Engeland.

Van Nistelrooij was gisteren opnieuw voortdurend aanwezig in de punt van de aanval. Het resulteerde binnen enkele minuten in twee doelpunten. De eerste ging via Van der Sar het doel in, de tweede was een intikker waarbij de Nederlander op de juiste plaats stond.

Voor trainer Ferguson was de eerste goal van Van Nistelrooij de belangrijkste. ,,Die heeft de wedstrijd voor ons gewonnen. Een geweldige goal, vanuit het niets gescoord.'' Ook ploeggenoot Beckham, die gisteren in zijn driehonderdste wedstrijd voor Manchester voor de zestigste keer scoorde, was vol lof over de Nederlander. ,,We kennen hem intussen allemaal wel. Hij is zo scherp in het strafschopgebied, als wij de bal daarin brengen, krijgt hij hem wel in het doel.''

Zo maakte Van Nistelrooij gisteren zijn naam direct waar. Als dank voor zijn bijdrage kreeg de oud-PSV'er een kwartier voor tijd een publiekswissel. Onder bijval van de toeschouwers op Old Trafford maakte de aanvaller plaats voor Chadwick. Fulham was verslagen, vooral dankzij hem. Desondanks maakte de debutant geen verkeerde indruk. De Franse trainer Tigana was echter niet tevreden: ,,Het was niet slecht, maar ook niet goed. Het was wel een goede les voor ons. We kunnen het niveau blijkbaar aan. We moeten scoren als we de kansen daarvoor krijgen, en we moeten nog iets anders gaan verdedigen.''

De Londense club van de schatrijke zakenman Al Fayed speelt dit seizoen voor het eerst sinds 1968 in de hoogste afdeling. United merkte gisteren al snel dat het Fulham ernst was. De Franse aanvaller Saha scoorde in de vierde minuut, na weifelend optreden van doelman Barthez. Sterspeler Beckham maakte het verschil nog voor rust ongedaan door een vrije trap met een prachtige curve achter Van der Sar te mikken.

Fulham, en vooral Saha, liet dat niet op zich zitten. Drie minuten na rust stond het daarom alweer 1-2. Saha werd diepgestuurd en rondde beheerst af. Vorig seizoen had hij in de First Division al 32 maal gescoord.

De Nederlander Bergkamp maakte zaterdag als invaller twee doelpunten voor zijn club Arsenal tegen Middlesbrough. De 32-jarige spits kwam pas na driekwart wedstrijd bij een 1-0 voorsprong in de ploeg. Arsenal won met 4-0.

De Nederlander Zenden keek gisteren met gemengde gevoelens terug op zijn debuut bij Chelsea. De aanvaller scoorde al in de achtste minuut voor de Londense ploeg. Toch leverde dat in eigen stadion tegen Newcastle United geen overwinning op. Acuna maakte na rust gelijk.