Plan Stripversie De Avonden

Tekenaar Dick Matena is bezig aan een stripversie van De Avonden, de debuutroman van Gerard Reve die hij in 1947 schreef onder het pseudoniem Simon van het Reve. Dat heeft Reves partner Joop Schafthuizen zaterdag bevestigd.

Als het plan wordt uitgevoerd, verschijnt het stripboek bij uitgeverij De Bezige Bij.

Matena, als tekenaar bekend van de Toonder Studio's, Donald Duck en stripuitvoeringen van onder meer Kruimeltje en Pietje Bell, heeft één schets voor een strip naar het 237 bladzijden tellende De Avonden aan Reve en Schafthuizen laten zien. ,,We zijn erg enthousiast, maar er is nog geen sprake van een overeenkomst'', zegt Schafthuizen. ,,Ik heb de uitgever voorgesteld om eind maart volgend jaar, na het boekenbal, met de besprekingen te beginnen en te kijken of het haalbaar is.''