Tussen de 80 en 90 procent van de ondervraagden keurde de Amerikaanse beslissing af zich te distantiëren van het Kyoto-protocol om broeikasgassen in de atmosfeer te bestrijden. Tussen de 65 en 83 procent keerde zich tegen de Amerikaanse beslissing een raketschild te bouwen zelfs als dit zou betekenen dat de VS zich terugtrekken uit het zogeheten ABM-verdrag dat zo een schild verbiedt. Tussen de 44 en 73 procent keurde de steun van Bush voor de doodstraf af. (Hier verwijderden de Britten zich van de Europese meerderheid).
Niet altijd waren de reacties negatief voor de Amerikaanse president. Maar ook in dat geval hielden de Europeanen de rijen gesloten. Tussen de 57 en 64 procent loofde het Amerikaanse besluit Amerikaanse troepen te handhaven in Bosnië en Kosovo (onder Amerikaanse ondervraagden was dit 47 procent). De steun van Bush voor vrijhandel werd goedgekeurd door tussen de 53 en 67 procent van de Europeanen (het laagste getal kwam uit Frankrijk). Bij de vraag of Bush een beter of slechter begrip heeft van Europa dan zijn voorgangers koos tussen de 53 en 75 procent negatief, waarbij een kleine derde van de Italianen zei het niet te weten. Tussen 73 en 85 procent van de Europeanen meende dat Bush zijn besluiten geheel op Amerikaanse belangen baseert. De Fransen waren daarvan het meest overtuigd.
De enquête onthulde ten slotte meer over wat niet dan wat wel was onderzocht. De Europese eensgezindheid was overduidelijk, evenals de reserves tegenover Bush. Maar de Atlantische relaties lijden er niet onder, zo bleek. De meerderheid van de Europeanen is van mening dat die betrekkingen niet veranderd waren dan wel zich versterkt hadden. Vooral Duitsers waren van dit laatste overtuigd. Van de Britten was overigens een kwart van mening dat Europa en Amerika zich van elkaar verwijderen.
Als Europa politiek niet bestaat, Europese eensgezindheid is er zeker. Misschien een opsteker voor Europese politici.