Bioscoopbezoek blijft stijgen

Het bioscoopbezoek is in de eerste helft van dit jaar met zes procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De groei komt voor een belangrijk deel voor rekening van films als Hannibal, Bridget Jones's Diary en Pearl Harbor. Van de Nederlandse films deed Costa het goed.

Vorig jaar gingen er het eerste halfjaar 10,6 miljoen bioscoopkaartjes over de toonbank, dit jaar waren dat er 11,2 miljoen, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC).

De NFC denkt dat de bioscopen dit jaar 23 miljoen bezoekers trekken. De federatie verwacht veel van een aantal boekverfilmingen zoals Harry Potter, Lord of the Rings en de Nederlandse films De ontdekking van de hemel en Minoes.

De eerste helft van het vorig jaar steeg het bioscoopbezoek met 31 procent.