Letterkundige Muller overleden

De letterkundige Anne H. Mulder is donderdag op 95-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Ze schreef een aantal boeken en verwierf bekendheid door haar causerieën over tal van culturele onderwerpen in de radiorubriek Passe Partout, die de VPRO van 1948 tot 1961 uitzond. Later was ze medewerkster van het VARA-radioprogramma De artistieke staalkaart. Anne Henriëtte Mulder, op 25 mei 1906 geboren in Loosduinen, studeerde in Leiden Nederlandse taal- en letterkunde bij o.a. Albert Verweij. In 1938 publiceerde ze Geschiedenis van Oranje. Doorluchtig verteld. Tussen 1950 en 1955 verscheen bij Querido haar vierdelige reeks Zeven eeuwen Nederlandsche levenskunst. Anne H. Mulder had zitting in vele jury's en werkte verder voor Elseviers Weekblad, Het Parool, Vrije Geluiden en het Algemeen Handelsblad. De toenmalige hoofdredacteur Von Balluseck noemde haar `de glimlach van de krant' maar betreurde, ondanks de honderden stukken die ze schreef, ook haar soms geringe productie. ,,Beste mevrouw Mulder, indien wij zo lang op uw copy moeten wachten, is het goedkoper om Churchill als vaste medewerker aan te trekken.''