Ja, ik wil alsnog (1)

Het komt me voor dat Sylvia Verhulst (Z, 4 augustus) wel erg gemakkelijk een trend introduceert op basis van drie voorbeelden die op haar weg zijn gekomen, en die trend dan in een moeite door toeschrijft aan een nieuwe hang naar romantiek of bewuster voor elkaar kiezen.

Er zijn waarschijnlijk ook wel drie voorbeelden te vinden van mensen die tegen het eind van hun leven alsnog gelovig werden: een nieuwe trend? De zegsman van het CBS doet er in hetzelfde artikel vooralsnog voorzichtige uitspraken over. En als het inderdaad een trend blijkt te zijn, dan is de achtergrond van het verschijnsel zeker interessant. Ik mis cijfers over trouwen in gemeenschap van goederen om de romantiek-reden in perspectief te kunnen plaatsen, en ook over kosten- en inspanningsverschillen tussen huwelijk en partnerschap-registratie.

Deze kanttekeningen nemen niet weg dat het een interessant artikel was over achtergronden van drie gevallen.

    • Gerard Tolner Groningen