Cricket (3)

Ik was blij verrast met het boeiende artikel over de invloed van de allochtonen op het Nederlandse cricket. Het klopt dat hun opvattingen over de spelregels regelmatig botsen met die van ons; het is juist dat ze niet graag verliezen en dat ze niet meedoen aan het drinkgelag na afloop.

,,Echt vriendschappelijk wordt het zelden'', zegt Bloemendaal-veteraan Frank van der Weijden. Hij voegt eraan toe over zijn wedstrijd tegen Excelsior: ,,Er ontstond onenigheid over een beslissing. Na afloop gingen de `buitenlandse' spelers van de tegenpartij meteen mokkend huiswaarts.''

Voor de goede orde zou ik hier als betrokken speler van Excelsior aan willen toevoegen dat het spelers van Bloemendaal waren die heftig een beslissing van een op dat moment als scheidsrechter fungerende 'buitenlander' aanvochten. Dat ze na afloop `mokkend' weggingen is mij niet opgevallen. Wel vroegen zij, het waren drie broers, netjes aan mij als aanvoerder toestemming om meteen te mogen vertrekken naar een familiefeest.

    • G. de Leede Schiedam