Tiger Woods dreigt cut te missen

De Amerikaanse golfer Tiger Woods beleefde gisteren een dramatische start bij het PGA-Championship op de Atlanta Athletic club. De beste speler ter wereld had in de eerste ronde 73 slagen nodig, drie boven het baangemiddelde in de staat Georgia.

Woods bezet na de eerste wedstrijddag de honderdste plaats in het tussenklassement en heeft zeven slagen achterstand op klassementsleider Grant Waite uit Nieuw-Zeeland. Negen spelers bezetten de tweede plaats. Zij hadden twee slagen meer nodig dan Waite. Tot de achtervolgers behoren de Amerikanen Phil Mickelson en David Duvall, die vorige maand de British Open won.

Woods won de afgelopen twee edities van het PGA-Championship, het minst prestigieuze evenement van de vier Majors. Door zijn zwakke start dreigt het 25-jarige fenomeen voor het eerst sinds 73 toernooien de cut te moeten missen en zich dus niet te plaatsen voor de derde en vierde wedstrijddag in Atlanta.

Woods had gisteren vooral moeite met het putten. Bij hole twaalf had hij drie pogingen nodig om de bal in het gaatje te slaan. Hij produceerde onder meer twee dubbele bogey's, twee slagen boven het baangemiddelde. De winnaar van de Masters reageerde na afloop laconiek op zijn zwakke prestatie. ,,Ach, als ik die drieputters in de tweede ronde weet te voorkomen, klim ik vele plaatsen in het klassement'', zei de zelfverzekerde Woods.

Opvallend was de prestatie van de Engelsman Nick Faldo. Net terug van zijn derde huwelijksreis eindigde hij in de bovenste regionen. De 44-jarige Faldo, drievoudig winnaar van de British Open, had in Atlanta 67 slagen nodig. Hij heeft een achterstand van drie slagen op koploper Waite. Faldo, in de eerste helft van de jaren negentig de beste speler ter wereld, heeft al vier jaar geen toernooi gewonnen.