Schatzoeker vindt schat in tuin

`Schatzoeker' W. Kooistra uit Lippenhuizen heeft een schat gevonden in een tuin van een woning in Grou. In een emmer in de grond lagen, verborgen tussen oude kranten en jutenzakken, in totaal 1.327 zilveren munten en vier gouden munten van Willem III en Wilhelmina uit 1897. De totale waarde bedraagt volgens Kooistra naar schatting 10.000 gulden. Hij ontvangt de helft, zo is afgesproken met de familie die het huis in Grou bewoont. Die schakelde Kooistra in na de dood van de vader uit het gezin. Die zou in de jaren zeventig munten in de grond hebben verstopt, vermoedelijk omdat er veel werd ingebroken. Kooistra zoekt al 21 jaar met een metaaldetector naar bodemschatten en handelt in metaaldetectoren. In oktober stelt hij de zilverschat tijdelijk tentoon in een nieuw te openen museum bij zijn woning.