Selectie Films

Yi Yi

Drie uur durend mozaïek van Taiwanese regisseur Edward Yang over de levens van gewone mensen in Taipei werd in Cannes bekroond met de regieprijs. Vooral de blik van Yang, die zijn camera vaak door winkelruiten, ramen en half open deuren laat gluren en close-ups vermijdt, maakt Yi Yi (Chinees voor `individueel') tot een bijzondere ervaring.

Amsterdam: Cinecenter; Groningen: Poelestraat; Nijmegen: Lux; Rotterdam: Lantaren/Venster.

En verder:

Blackboards Amsterdam: Rialto. Eindhoven: Plaza Futura. Groningen: Poelestraat; Nijmegen: Lux. Crouching Tiger, Hidden Dragon Enschede: Alhambra; Nijmegen: Lux. Le Gout Des Autres Maastricht: Lumière. Memento In meer dan 10 theaters. Simon Magus Den Bosch: Filmtheater Jeroen. Groningen: Poelestraat. Snatch Amsterdam: The Movies. Sous Le Sable Amsterdam: Cinecenter. Groningen: Poelestraat. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Helmond: Filmhuis Helmond. Spy Kids Nedl. versie: In meer dan 48 theaters. The Circle Amsterdam: Filmmuseum. The Goddess Of 1967 Hilversum: Filmtheater Hilversum. Maastricht: Lumière. Together Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Groningen: Poelestraat. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver Theater. Una Giornata Particolare Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso.