Schoolverzuim gedoogd

Ouders in Klundert of Zevenbergen die hun kinderen thuishouden van school, komen deze week nog niet in problemen. Pas als de kinderen maandag nog niet op school verschijnen, worden de ouders gehoord door de leerplichtambtenaar van de gemeente Moerdijk. Wel verstuurt het college van B en W nog vandaag een brief naar de ouders van 163 kinderen die vandaag werden thuisgehouden. In de brief wordt de ouders gewezen op de regels in de Leerplichtwet. Ook staat vermeld dat de gemeente inmiddels contact heeft met de officier van justitie over vervolgstappen.

Gisteren en eergisteren hielden veel ouders hun kinderen thuis uit angst voor besmetting met de meningokokkenbacterie. De kinderen waren hier maandag tegen ingeënt, maar het vaccin werkt niet onmiddellijk optimaal. De GGD stelt dat er geen extra besmettingsrisico is en dat er dus geen reden is de kinderen thuis te houden. Toch kwamen dinsdag, op de eerste schooldag, 353 van de 1251 basisscholieren niet opdagen.